Concentrator Oxigen

Concentrator Oxigen

Un concentrator oxigenic e un aparat care poate furniza oxigen la concentrații mai mari decât cea din aer. Este un aparat cu membrane zeolitice cu rol separativ.

Utilitate și funcționare

Poate fi folosit alternativ la buteliile de oxigen medical, fiind mai ieftine și neprezentând riscul unor incendii în cazul scurgerilor necontrolate de oxigen. Furnizează un conținut de oxigen de 20-90%, extras din aerul ambiant și după separarea azotului prin filtre adecvate. Deasemeni sunt îndepărtate particulele de praf și bacteriile (tot prin filtre).

La folosire medicală de durată (1 oră, sau peste), trebuie luată în considerare uscarea mucoaselor respiratorii. Aceasta se combate prin umezirea amestecului respirabil cu apă oxigenată.

Oxigenoterapie

Oxigenoterapia este o disciplină medicală relativ nouă, cu o numeroase întrebuințări. Sunt asfel de menționat probleme respiratorii, ameliorare de stres, oxigenarea creierului, hipoxie (oxigenare redusă a țesuturilor), creșterea capacității de concentrare în urma expunerii excesive la stres, ajutor spre o dezvoltare armonioasă, oferind un plus de energie. Oxigenoterapia nu este doar ca tratament folosită, ci poate fi și preventiv implementată contra apariției unor deficiențe și/sau boli. Persoanele care pot avea nevoie de aceste aparate destinate oxigenoterapiei sunt femei însărcinate, sportivi de performanță, persoane in varsta, fumatori, consumatori de alcool, etc.

Aparate transportabile

Un concentrator de oxigen transportabil funcționează cu energie electrică, este un aparat compact, cântărind în jur de 15kg. Are un nivel redus de zgomot, o durată de viață lunga, se depozitează ușor, transportul său fiind ușurat și de forma sa compact-ergonomică și (uzual) de un mîner adecvat. Unele caracteristici tehnice diferă în funcție de producător, însă concentrația de oxigen 93% ± 3% la toate debitele în funcție de mediu, nivel de zgomot max 48 dbA, nu necesita reîncărcare, consumă în medie 300 wați, temperatura de operare – între 5° și 40 ºC , tensiunea rețelei electrice de alimentare – 230V/50Hz, sunt valori adoptate de majoritatea producătorilor acestui tip de aparat.

Producători

Mulți producători dispun de oferte variate, printre produsele de varf in oxigenoterapie aflandu-se și concentratorul de oxigen Concentrator de oxigen OC-E100 (oxigenmedicinal.ro)

Tehnica oxigenoterapiei, este în România încă la început, ramura oxigenoterapiei nefiind folosită intensiv, poate și din cauză că oxigenoterapia este promovata mai ales în cazurile celor cu afecțiuni pulmonare.

Contraindicații

Până acum nu s-au consemnat reacții adverse la tratamente adecvate, nu s-au semnalat supradozări, fiind o formă de terapie sigură.

Sursa: Wikipedia


 

Suport clienti Program: L-V intre orele 9-17

+40722155721 med_accsesories@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!